Hoppa till innehåll

Om Skrivarhubben

2020 genomfördes Skivarhubben för första gången. Då var det tvunget att med bistånd från Jönköping University sända festivalen via Zoom. I år satsar arrangörerna på en fysisk festival i Jönköpings litteraturhus, där skrivande människor under hubbhelgen kan träffas, lära av varandra och samtala om sitt skrivande.

Grundtanken för Skrivarhubben är att den ska vara de skrivandes egen festival. Därför kommer några av Sveriges mest etablerade författare och berättar om sina böcker och om sitt skapande. Av naturliga skäl har skapandeprocessen en särskild plats i festivalen. Skrivarhubben består inte bara av scensamtal utan också av övningar och workshops tillsammans med författarna. Det gör Skrivarhubben till en helt annorlunda upplevelse i de litterära festivalernas Sverige.

Jönköpings litteraturhus nya verksamhetsansvarige, Gunnar Källström, har satt samman ett enastående program i fantastikens namn. John Ajvide Lindqvist och Sara Bergmark Elfgren kanske är det mest kända tillsammans med lördagskvällens konferencier Daniel Sjölin. Men som synes i författarpresentationerna kommer de två festivaldagarna att rymma mängder med professionella författare.

Söndagens program är gratis medan lördagen kostar. 200 kronor för hela helgen, 100 kronor om du bara vill se eller vara med under ett scenframträdande eller workshop. Biljetter köper du i förväg här på hemsidan.

Välkommen till Jönköpings litteraturhus evenemang Skrivarhubben!