Om Skrivarhubben

Töm papperskorgen tillsammans med oss den 19-21 november!

Det är pandemins år; tiden vi brukat ägna åt att röra oss till och från varandra på cyklar, i bilar och på tåg och flyg, blev plötsligt över.

Förråd röjs ur, verandor byggs och det är mycket rent hemma nu. Men i en papperskorg kan det fortfarande vara fullt,

eller om det kanske inte ens hunnit hamna där…

Jönköping University står för tekniken till streamingen med de tolv livesända författarsamtalen och skrivövningarna som kopplas till många av dem.

Margareth Atwood i Master class: The wastebasket is tour best friend. Trees don’t grow out of air. They grow out of dirt. Keep writing.

Du fattar: det är nu, inte sen, och vi kan göra det tillsammans med, och med stöd av, varandra.

Skrivarcirklarna – Cirklarna startar efter det att Skrivarhubben genomförts, med undantag för Kollaborativ skrivarcirkel som utgår från en uppgift framtagen av Tichý och Motturi. För att alla ska ha möjlighet att delta i skrivarcirklarna är de kostnadsfria. Vill man ändå bli medlem i litteraturhuset får man gärna bli det och dessutom dra nytta av det som finns i det fysiska huset (se hemsidan), men det är inget måste.
Vi startar upp ett gäng skrivarcirklar och hoppas att de sedan lever vidare länge, vi kommer även uppdatera Skrivsudd-materialet med fler filmer vartefter behovet uppstår och när skrivpedagogerna får frågor om saker som ännu inte tagits upp i filmerna.

Skrivarhubben arrangeras av Jönköpings Litteraturhus. Festivalen syftar till att deltagarna ska delta på ett kreativt sätt genom att det är deras och de besökande författarnas skrivande och kreativa processer som står i fokus.

Alla evenemang genomförs digitat och länk till författarsamtalens streaming kommer att publiceras när det är dags.