Hoppa till innehåll

Om Skrivarhubben

2020 genomfördes Skivarhubben för första gången. Då var det tvunget att med bistånd från Jönköping University sända festivalen via Zoom. Året efter satsade arrangörerna på en fysisk festival i Jönköpings litteraturhus, där skrivande människor under hubbhelgen träffades, lärde av varandra och samtalade om sitt skrivande.

Grundtanken för Skrivarhubben är att den ska vara de skrivandes egen festival. Därför kommer några av Sveriges mest etablerade författare och berättar om sina böcker och om sitt skapande. Av naturliga skäl har skapandeprocessen en särskild plats i festivalen. Skrivarhubben består inte bara av scensamtal utan också av övningar och workshops tillsammans med författarna. Det gör Skrivarhubben till en helt annorlunda upplevelse i de litterära festivalernas Sverige.

Jönköpings litteraturhus nya verksamhetsansvarige, Anne Appelblad, har satt samman ett enastående program där några av höstens stora författare kommer till litteraturhuset. Den 11 och 12 november finns också möjligheter att delta i olika typer av workshops och den första upplagan av Jönköping Universitys texttävling ”Framtidens lärande”.

Studera programmet för att utvinna det som passar dig bäst ur Skrivarhubben 2022. Det finns pass för en dag (150 kronor) och pass för hela festivalen (200 kronor). De köper du säkrast i förväg i Jönköpings litteraturhus butik eller direkt i dörren till evenemanget som du vill besöka.

Välkommen till Jönköpings litteraturhus evenemang Skrivarhubben!