Hoppa till innehåll

Skrivarcirklar

I samband med Skrivarhubben startas tre olika typer av skrivarcirklar. Gemensamt för alla cirklar är att de får pedagogiskt stöd i form av uppbackning av litteraturhusets skrivpedagoger när det behövs. Man får även tillgång till den lediga lilla samtalsserien Skrivsudd som spelades in som filmklipp under sommaren i litteraturhusets antikvariat med läraren Camilla Mollung och litteraturutvecklaren Peter Nyberg.

Skrivarcirkel ONLINE – Du ingår i en cirkel online med start efter att skrivarhubben avslutats. Tillsammans med 3-4 andra får du tillfälle att samtala om egna texter och skrivande, vid behov kan ni lyfta frågor till skrivpedagogerna. Ambitionen är att låta några texter få utrymme under nästa års Skrivarhubben med sikte på en antologi. Om du har speciella önskemål om inriktning på ex genre anger du det när du bokar via ”butiken”. Kanske vill du vara i en grupp som skriver skräck, barnbok, roman etc. Vi försöker tillmötesgå önskemålen!

Skrivarcirkel i litteraturhuset – Du ingår i en cirkel som ses irl i Jönköpings litteraturhus med med återkommande mellanrum och med start efter att skrivarhubben avslutats. Tillsammans med 3-4 andra får du tillfälle att samtala om egna texter och skrivande, vid behov kan ni lyfta frågor till skrivpedagogerna. Ambitionen är att låta några texter få utrymme under nästa års Skrivarhubben med sikte på en antologi. Om du har speciella önskemål om inriktning på ex genre anger du det när du bokar via ”butiken”. Kanske vill du vara i en grupp som skriver skräck, barnbok, roman etc. Vi försöker tillmötesgå önskemålen!

Kollaborativ skrivarcirkel – Denna cirkel har sitt avstamp i den övning som Motturi och Tichý gjort specifikt för Skrivarhubben och innebär att man arbetar i ett gemensamt dokument på samma sätt som de skrev sin roman Skymningszoner. Du ingår i en cirkel online med start ett par veckor innan Skrivarhubben går av stapeln (vi kan även starta grupper i efterhand om intresse finns). Tillsammans med 3-4 andra får du tillfälle att skriva en gemensam berättelse, vid behov kan ni lyfta frågor till skrivpedagogerna. Ambitionen är att låta några texter få utrymme under nästa års Skrivarhubben med sikte på en antologi.